Äntligen premiär på vår serie Lust!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Vårens serie på HBO” – Lust

“Det handlar om kvinnor över 40 och deras kamp för att få tillbaka ett härligt och stimulerande sexliv i en ålder och tid då vardagsrutiner, karriärer och barn gärna kommer i vägen för allt vad sexuell spänning heter. Sofia Helin, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga gör huvudrollerna i serien som blir den första svenska originalproduktionen från HBO Max. Den 18 mars blir det premiär i totalt 61 länder samtidigt, och ned kan man se den första trailern.

Serien är regisserad av Ella Lemhagen, skriven och skapad av Frans Milisic Wiklund, i samarbete med Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist.

Samtliga åtta avsnitt blir tillgängliga på HBO Max den 18 mars.”

Från Moviezone – läs hela artikeln här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Bland det bästa om kvinnlig sexualitet” – Naket

Ur tidningen Femina

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Artist talk på Fotografiska

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Årets Selma

Posted in Uncategorized | Leave a comment

ÄRR på Fotografiska i Stockholm

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Lyssna på “Naket” här

Provlyssna här!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

“Lust” får premiär i Berlin

Det här ska bli spännande!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Boken Naket är ute nu!

Har jag ett bra sexliv? Är det jag fantiserar om normalt? Älskar alla oralsex och analsex? Finns det något jag har missat? I “Naket – det mest intima” får vi reda på vad som sker i sängen, bakom lyckta dörrar och i tankarna; det vi aldrig delar ens med våra närmaste. Hur ser våra sexuella fantasier och sexliv ut efter en handfull relationer och separationer? “Naket” är sprungen ur samtal med kvinnor med vitt skilda erfarenheter, bakgrund och sexuell läggning som delar tankar och känslor om kärleken, döden och kroppen. Regissören och dramatikern Åsa Kalmér debuterar som författare med “Naket”, där hon låter individer träda fram. Modigt och ödmjukt berättar de om det mest intima, blottlägger det vackra, utmanande och lustfyllda – avslöjanden du inte anade att du själv känner igen.

Nu finns min bok Naket i butik och som ljudbok

Artikel i Svd
Intervju i Nyhetsmorgon 29 januari, Tv4 play

Posted in Uncategorized | Comments Off on Boken Naket är ute nu!

Om ÄRR i tidskriften Verk

“Det är något med bilden. Den drabbar mig. Rakt in. River alla försvarsmurar. Genom sin nakenhet, sina blottade sår, sitt trots och magnifika styrka. En gest som kastar av sig oket, masken, förklädnaden och låter en ny gestalt stiga fram för att ta sin självklara rätt att vara. Som en ritual, ett reningsbad eller pånyttfödelse. Med kroppen som slagfält. Åsa Kalmérs och Jörgen Hjerdts bildvärld rymmer hela spannet från befrielse till beslutsamhet, från utsatthet till makt att förändra. Rätten att synas. Rätten att ta vid där livet slets i bitar och fortsätta leva. Fortsätta finnas och älskas, fortsätta synas, se och älska. Där finns också lust och lekfullhet, åtrå och längtan. Bilder som andas delaktighet. Jag tillåts dela en annans innersta kamp, som också är min, allas vår kamp. En delaktighet som både rymmer samförstånd och motstånd. För vi vill ju inte alltid vara delaktiga och skräms när vi tvingas närmare det allmängiltiga i vardagens mörkare sidor. Här finns berättelsen om vad blicken gör med kroppen. Vad bilden visar och döljer, vad som tillåts och vad som eftersträvas i bilder. Vad som bör eller inte bör visas upp.”

TEXT: PIA SIRI ISAKSSON -> Läs hela texten här.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Om ÄRR i tidskriften Verk

Om ÄRR i Borås tidning

Posted in Uncategorized | Comments Off on Om ÄRR i Borås tidning

Utställningen Ärr öppnar 14 oktober

Jag blev sjuk i bröstcancer för andra gången vintern 2017. Under sommaren, efter en vår med tunga behandlingar; cytostatika, strålning och tabletter, kommer jag på tanken att jag vill undersöka hur inställningen till min kropp förändrats sedan jag opererat bort mitt vänstra bröst.

Hur skulle jag landa i min förändrade kropp med bara ett bröst, ett ansenligt ärr och just då också iklädd peruk? Vem är jag i min ”nya kropp”? Finns det en skönhet i att bara ha ett bröst? När jag skulle in och ut ur baddräkter i provhytten kunde jag till och med bli full i skratt då jag provade olika storlekar på bröstprotes. Att bli cancersjuk och förlora håret är hårt.

Eftersom jag är skådespelare, var det viktigt att ha en peruk med äkta hår. Med peruk är man är på något sätt förklädd. Man vill inte att omgivningen ska veta att man är sjuk. Man är på något sätt naken som sjuk. Peruken blev som en skyddande hinna, protesen blev ett substitut för det förlorade bröstet.

Min man Jörgen och jag började fotografera och inspirerades av bland annat Cindy Sherman och Robert Mapplethorpe, deras utforskande av olika sorters skönhet och intimitet men
med integritet.

En annan anledning till att vi ville göra bilderna var att de bilder på kvinnor med ärr efter bröstoperationer som förekommer på bussar och i tidningar ofta känns ”fast i sjukdomen”, kunde man befria den ”nya enbröstade kroppen” från den känslan? Finns det en framåtriktad potential i den här “nya kroppen”, istället för ”offret eller cancerpatienten” som vi så ofta ser. Finns det humor? Finns det sensualitet och attraktion och hur skulle det uttryckas?
Genom processen växte projektet ”ÄRR” fram.

Fotoutställningen Ärr öppnar på Abecita Popkonst och & Foto den 14 oktober.

Posted in Uncategorized | Leave a comment