Tittarrekord!

Lyckoviken mest sedda ViaPlay Original!

Premiärsuccé för Lyckoviken – Camilla Läckbergs moderna såpa är det mest sedda Viaplay-originalet under ett premiärdygn någonsin med det sammanlagda antalet tittare på Viaplay och TV3.

– Jag är överlycklig av all fin respons från tittarna, säger Camilla Läckberg.

Efter Partisan och Älska mig: nu fortsätter rekordhösten för Nordic Entertainment Groups egenproducerade innehåll. Gårdagens premiär av den moderna såpan Lyckoviken slog tittarrekord och blev med det sammanlagda tittarantalet på Viaplay och TV3 det mest sedda Viaplay-originalet någonsin.

– Det känns så otroligt kul att fler än jag verkar ha längtat efter såpagenrens comeback. Jag är helt överlycklig av all fin respons jag har fått från tittarna efter premiären, säger skaparen Camilla Läckberg.

Som mest var det 488 000 tittare som såg premiäravsnittet på TV3 i går kväll, med ett snitt på 438 000 tittare. Även på streamingtjänsten Viaplay var Lyckoviken en stor tittarsuccé och det näst mest sedda Viaplay-originalet första premiärdygnet någonsin på Viaplay efter Älska mig.

– Jag tror att Lyckoviken är precis vad våra tittare behöver i dessa utmanande tider. Serien är svårt beroendeframkallande och jag längtar redan till andra säsongen som redan är inspelad, så jag har höga förväntningar att de här fantastiska siffrorna håller i sig, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group. 

Nya Viaplay-originalet Lyckoviken är en modern krimkryddad såpa i åtta avsnitt om förbjuden kärlek, stora svek och en spännande mordgåta. I den stjärntäta rollistan ser vi bland andra Martin Stenmarck, Disa Östrand, Emma Broomé, Christopher Wollter, Ia Langhammer, Ella Rappich och Marie Robertson

Lyckoviken är skapad av Camilla Läckberg och Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst, med Renée Axö som producent och Jenny Grewdahl som kreativ producent. Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och för regi står Åsa Kalmér, Peter Lindmark och Andreas Lindergård. Produktionen distribueras av Eccho Rights. 

Serien hade premiär igår med två avsnitt på Viaplay och med ett avsnitt kl 21.00 på TV3. Ett nytt avsnitt kommer varje tisdag på Viaplay och TV3. 

#lyckoviken #viaplayoriginal

About Åsa Kalmér

Director, actress & set designer
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s